Στερνό «αντίο» και φόρος τιμής στη Γερμανοτουρκάλα φοιτήτρια

Η αυτοθυσία της Τουγτσέ Αλμπαϊράκ, η οποία χτυπήθηκε και πέθανε την περασμένη Παρασκευή επειδή υπερασπίστηκε δύο έφηβες σε φαστφουντάδικο της πόλης Όφενμπαχ, αναγνωρίστηκε από πλήθος κόσμου που απέτισε σήμερα φόρο τιμής στη μνήμη της.

Από τη Μαρία Λίλα

Η επιμνημόσυνη τελετή πραγματοποιήθηκε μπροστά στο τέμενος του Βέχτερμπαχ, μιας μικρής πόλης στα περίχωρα της Φρανκφούρτης και μεταδόθηκε απευθείας από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Στη συνέχεια, η σορός της νεαρής Γερμανίδας τουρκικής καταγωγής, θα μεταφερθεί στη γενέτειρά της, όπου θα αποτεφρωθεί.

tugce-jpg20141203153652

Στην Τουγτσέ Αλμπαϊράκ αποφασίστηκε να απονεμηθεί ο ομοσπονδιακός Σταυρός του Τάγματος της Αξίας μολονότι κατά κανόνα δεν απονέμεται μετά θάνατον. Η σχετική πρόταση προήλθε από τον πρόεδρο της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, και περισσότεροι από 170.000 πολίτες υπέγραψαν αίτηση για την απονομή του στη γενναία και πρόωρα χαμένη κοπέλα.

Στην τελετή κυμάτιζαν από κοινού η γερμανική με την τουρκική σημαία, παρουσία του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Έσσης και του Τούρκου πρέσβη, ενώ εκατοντάδες Γερμανοί απηύθυναν το ύστατο χαίρε στην Αλμπαϊράκ.

almanyada_turk_kizi_icin_sessiz_eylem_1416677619_1613
Η επίθεση που κόστισε τη ζωή της νεαρής φοιτήτριας έγινε τη νύχτα της 14ης προς τη 15η Νοεμβρίου σε φαστφούντ Μακ Ντόναλντ του Όφενμπαχ.

Ακούγοντας φωνές από τις γυναικείες τουαλέτες του φαστφούντ η 23χρονη Αλμπαϊράκ είχε τρέξει σε βοήθεια των δύο κοριτσιών, όμως ένας από αυτούς την ακολούθησε μετά το επεισόδιο στο χώρο στάθμευσης και την χτύπησε στο κεφάλι αφήνοντάς την σε κωματώδη κατάσταση.

tugce-albayrak1

Για την επίθεση -που αποδείχτηκε δολοφονική- συνελήφθη και κρατείται από τις γερμανικές αρχές ένας 18χρονος.

Share Button

InSideOut Borders

Το «Εντός+Εκτός Συνόρων» δημιουργήθηκε, κυρίως, για τους Έλληνες του εξωτερικού και τους ξένους που ζουν δίπλα μας. Αφορά τρέχουσα ειδησεογραφία μαζί με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις για τη ζωή των απόδημων στη διασπορά και των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας είτε είναι μετανάστες είτε πρόσφυγες, επιχειρηματίες ή απλοί τουρίστες. Σε συνεχή διάλογο με τις ξένες κοινότητες στην Ελλάδα και την ομογένεια στο εξωτερικό, παρουσιάζουμε όψεις της καθημερινότητας και ισχυρές απόψεις για την βελτίωση της πραγματικότητας εντός και εκτός συνόρων,

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 4 Δεκεμβρίου 2014

    […] Από τη Μαρία Λίλαγια το insideoutborders.com […]