Νέο ναυάγιο προσφύγων έξω από τη Σάμο με 12 νεκρούς

Τουλάχιστον 12 πρόσφυγες πνίγηκαν, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, όταν αναποδογύρισε η βάρκα τους έξω από τη Σάμο ενώ 10 από τους επιβαίνοντες σε αυτήν, διασώθηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Οι έρευνες συνεχίζονται και δεν γνωρίζουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό των προσφύγων που βρίσκονταν στο σκάφος» ανέφερε αξιωματικός του λιμενικού που ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν στη θάλασσα βορείως της Σάμου και μεταφέρθηκαν στις ακτές οι σοροί πέντε ανήλικων αγοριών, τριών κοριτσιών, μιας γυναίκας και ενός άνδρα.

Το ναυάγιο έγινε γνωστό χθες τη νύχτα όταν ένας από τους επιβαίνοντες κατάφερε να κολυμπήσει και να φθάσει στο Κοκκάρι, 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Σάμου και να ειδοποιήσει τις αρχές που ανέλαβαν αμέσως την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Ωστόσο, ο άνδρας ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπόρεσε να πει πόσοι βρίσκονταν μαζί του στη βάρκα που βούλιαξε ή αν υπήρχε και άλλο σκάφος.

the-latest-greek-prime-minister-laments-migrant-tragedies

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ πάνω από 46.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στις ελληνικές ακτές, από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, και πάνω από 170 έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο.

αρχείο λήψης

«Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός ντροπιάζεται από τις εικόνες των νεκρών παιδιών στο Αιγαίο, ασχέτως αν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες το κατανοούν ή αδιαφορούν» τόνισε χθες από το Ισραήλ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς η Κομισιόν αντί να στέκεται αρωγός στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που γνώρισε η Ευρώπη, μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, απειλεί με έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

_85534869_eu_and_schengen_states_624

(Με πράσινο είναι τα κράτη εντός της ζώνης Σένγκεν και με γκρι εκτός, ενώ η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Ελβετία, που χρωματίζονται με ανοικτό πράσινο είναι εντός Σένγκεν και εκτός ΕΕ).

307843E000000578-3411459-A_little_girl_is_plucked_to_safety_by_the_Turkish_coastguard_aft-a-26_1453478317681

Κατά μέσο όρο, παρά τους ισχυρούς ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες φθάνουν, κάθε μέρα, από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά.

Share Button

InSideOut Borders

Το «Εντός+Εκτός Συνόρων» δημιουργήθηκε, κυρίως, για τους Έλληνες του εξωτερικού και τους ξένους που ζουν δίπλα μας. Αφορά τρέχουσα ειδησεογραφία μαζί με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις για τη ζωή των απόδημων στη διασπορά και των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας είτε είναι μετανάστες είτε πρόσφυγες, επιχειρηματίες ή απλοί τουρίστες. Σε συνεχή διάλογο με τις ξένες κοινότητες στην Ελλάδα και την ομογένεια στο εξωτερικό, παρουσιάζουμε όψεις της καθημερινότητας και ισχυρές απόψεις για την βελτίωση της πραγματικότητας εντός και εκτός συνόρων,

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...