Πικνίκ γυναικών με «ελεύθερο ένδυμα» στο πάρκο Μάτσκα της Κωνσταντινούπολης

Ραντεβού αύριο στο πάρκο Μάτσκα της Κωνσταντινούπολης δίνουν εκατοντάδες γυναίκες με σκοπό να διατρανώσουν το δικαίωμα να φορούν ό,τι θέλουν στην Τουρκία μετά τις τελευταίες επιθέσεις που δέχτηκαν γυναίκες που φορούσαν σορτς και την εκδίωξη τους από το ίδιο πάρκο, το περασμένο Σάββατο.

Μία από αυτές η Τσαγλά Κιοσέ που παρενοχλήθηκε στο πάρκο ιδιωτικό αστυνομικό (υπάλληλο security) ζήτησε από τις γυναίκες να διοργανώσουν ένα πικνίκ με «ό, τι θέλουν να φορούν».

Macka

«Ας συναντηθούμε στο πάρκο Μάτσκα κάνοντας πικνίκ, συζητώντας σε φόρουμ και τραγουδώντας» πρότεινε η Κιοσέ.

Το Ράλλυ Γυναικών στο πάρκο Μάτσκα θα ξεκινήσει με το πικ-νικ στις 3 το μεσημέρι αύριο 6 Αυγούστου και στις 5 έχει προγραμματιστεί φόρουμ γυναικών, όπου θα συζητηθούν τα θέματα των γυναικών και η παρέμβαση της κυβέρνησης στον τρόπο ζωής τους.

n_116168_1

Αργότερα στις 8 μ.μ. θα ακουστούν τραγούδια με τη συμμετοχή γνωστών Τούρκων καλλιτεχνών.mr

Καλεσμένη είναι και η μουσικός Γκιουλσά Ερόλ η οποία έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στο μετρό της Κωνσταντινούπολης στον σταθμό του Καντικόι επειδή οι άνδρες ασφαλείας θεώρησαν ότι το τσέλο που μετέφερε ήταν βόμβα!500-335

Δεν έφταναν όμως τα χτυπήματα που δέχτηκε η Ερόλ στο πρόσωπο και το σώμα της, καθώς οι αστυνομικοί στη συνέχεια έσπασαν και το τσέλο.

 

Share Button

InSideOut Borders

Το «Εντός+Εκτός Συνόρων» δημιουργήθηκε, κυρίως, για τους Έλληνες του εξωτερικού και τους ξένους που ζουν δίπλα μας. Αφορά τρέχουσα ειδησεογραφία μαζί με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις για τη ζωή των απόδημων στη διασπορά και των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας είτε είναι μετανάστες είτε πρόσφυγες, επιχειρηματίες ή απλοί τουρίστες. Σε συνεχή διάλογο με τις ξένες κοινότητες στην Ελλάδα και την ομογένεια στο εξωτερικό, παρουσιάζουμε όψεις της καθημερινότητας και ισχυρές απόψεις για την βελτίωση της πραγματικότητας εντός και εκτός συνόρων,

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...